С увеличаването на членовете на Изпълнителното бюро на БСП председателят Корнелия Нинова доказа, че партията не се управлява еднолично. Това заяви новият член на ИБ на БСП Стоян Мирчев.

На пленум на социалистите в неделя беше решено бюрото да бъде увеличено със седем нови членове. Те стават общо 21. Беше решено също от ръководството на партията да бъде изключен Валери Жаблянов.

„Председателят на БСП свали политическото си доверие от Жаблянов и обяви защо. Най-важната причина е, че е отсъствал от Асамблеята на ПАСЕ, където е наш основен представител. Не е предупредил, за да бъде изпратен един от заместващите членове”, обяви Мирчев пред bTV.

По думите му основният проблем с вътрешната опозиция в БСП е, че не атакува политики, а личности. В политиката трябва да се обсъждат политики, в личния живот хората се събират, за да се харесват, уточни младият социалисти.

На въпрос защо БСП няма достатъчно пари, за да върне надвзетите субсидии, Мирчев отговори, че по-скоро въпросът трябва да е към другите партии в парламента защо не харчат парите си по предназначение. Той уточни, че най-големият разход е за предизборни кампании.