Освен, че предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия е кризисен пиар, то би довело до обвързване на партиите със сенчестия бизнес и олигарсите. Това каза Пенчо Милков, народен представител от ПГ „БСП за България“, предава "Фокус".

Според Милков намаляването на партийната субсидия е опит отново да бъде променен дневния ред, а целта на ГЕРБ – еднополюсен модел. „Това е много голяма промяна от 11 лв на 1 лв. Министерски съвет и премиерът Борисов внесоха предложението днес след 9.00 часа сутринта, след което Бюджетната комисия беше свикана да разгледа това предложение, няколко човека от комисията да формират становището на цялата партия по един законопроект, който е абсолютна форма на кризисен пиар. Тези хора от управляващите непрекъснато, по подобие на един октопод, създават мастилени петна. Дойде доклада на ЕК с потресаващи констатации и за да не си говорим за тях, за истините, за обективното, моментално правят това предложение, което е кризисен пиар.

Според мен това би довело до обвързване на партиите със сенчестия бизнес и олигарсите“, коментира Пенчо Милков. Според него с 1 лев държавна субсидия партийна дейност не може да се извършва. Той обясни, че БСП ще има официална позиция за партийната субсидия след заседанието на Националния съвет на партията тази събота