С мораториума освен действията на Министерски съвет, реално е блокирана цялата държава. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Христо Гаджев по време на брифинг в Народното събрание.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Десислава Атанасова обяви каква е мълниеносната реакция на ГЕРБ след мораториума върху сделките и назначенията на "Борисов 3".

"В напъните си за реваншизъм днес хората, които приеха това решение, след като се преброиха кои са по-големите активни борци, направиха доста глупости. Някои от тях вече бяха изброени. Освен, че искаха да ограничат действията на Министерски съвет, реално успяват да блокират цялата държава", каза още Гаджев.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че държавни служители са и служителите на местната власт в Общините.

"Това означава, че във всички 265 общини в България трябва да бъдат спрени всякакви процедури по назначаване на общински служители", каза още Гаджев.
 


Христо Гаджев

Той попита и какво се случва в Народното събрание.

"Народното събрание, което се ръководи от това реваншистко мнозинство в момента блокира само работата на Народното събрание, тъй като нито един експерт не може да бъде освободен или назначен за работа или подпомагане на дейността на това събрание. Някои хора тепърва утре сутринта като им мине емоцията, ще осъзнаят каква глупост са направили, но няма да си го признаят", допълни още народният представител от ГЕРБ- СДС.