"Всичко може да се случи, преговорите не са финализирани, докато всичко не е уговорено, а очевидно не е всичко уговорено". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

Панев не коментира дали е имало скандали между преговорните групи в петък и за какво са били те.

"И да има проблеми и търкания, това е нормално, когато се решава кои да са членовете на МС за следващите девет месеца".

За Панев военният министър Тодор Тагарев не е препъникамък, а напротив - един от символите на правителството заради помощта за Украйна. Смята, че лидерите на ПП-ДБ ще постигнат добри резултати и коментира, че слабо правителство би било по-лошо от нови избори.

Петков с остро предупреждение към Борисов заради "послушкото" Денков, защити яростно Асен Василев ВИДЕО

Според Владислав Панев няма друг ход освен Асен Василев да остане финансов министър, тъй като предстои влизане в еврозоната.

"Да се сменя играч по средата на мача не е особено мъдро в момента и то при положение, че инфлацията пада."

Никой в управлението не говори за увеличаване на данъците, заяви депутатът.

"Никой не смята да се съобразява с МВФ, това няма да се случи по време на това правителство и това парламентарно мнозинство".

Припомняме, че както БЛИЦ писа миналият уикенд бе белязан от тежки преговори между двете коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които още преди 9 месеца положиха основите на ротацията, която трябва да последва между премиера в оставка Николай Денков и вицето му Мария Габриел. 

Още преди предаването на властта обаче между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ възникна напрежение, а повод за това бе разпределянето на властта и по-точно меморандум, изпратен като смс, от страна на Петков и компания, в който управлението на регулаторите в страната се разделя пропорционално между двете сили. 

Това обиди ГЕРБ, които на свой ред пожелаха да се постави началото на преговори за политики и изпратиха споразумение на ПП-ДБ, в което и министерствата биват разпределени по равно.

През изтеклата седмица пък се проведоха консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев и нова порция преговори между некоалиционните партньори.

ГЕРБ и ПП-ДБ преговарят за министри, ето кои спасиха кожата

По непотвърдена информация към момента дискусията вече е на лидерско ниво и засега има съгласие за смяна в четири министерства - на здравеопазването, на иновациите и растежа, туризма и енергетиката. Но се обсъждат смени и в други ведомства. 

Все още обаче се обсъждат постовете на Тодор Тагарев и Асен Василев, като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че възпитаникът на Харвард не може да е финансов министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук