Министерство на финансите не спира да работи по бюджета, но има много работа. До края на февруари той трябва да бъде факт. Плащанията няма да бъдат забавени, ще бъдат удължени сроковете. Това каза в ефира на "Твоят ден" Искрен Митев от "Продължаваме Промяната".

"Стремим се да прекратим течовете, да спрем корупцията. Ще се финансира инфраструктурата и гражданите ще бъдат подпомогнати заради повишените цени на електричеството и газа", добави той.

Според него няма как председателят на Народното събрание Никола Минчев да е знаел, че е заразен с COVID-19 и да е отишъл на КСНС, както твърдят от ГЕРБ.

"Приемането на зеления сертифакт за Народното събрание не е от голямо значение. Ние сме убедени, че е нужна по-високо ниво на ваксинация. Считам, че депутатите трябва да са пример. Много от нас са и с бустерна доза", заяви Митев по казуса със здравния документ.

Относно протеста на "Възраждане" той коментира, че подкрепя изразяване на мнение чрез протест, но не е отговорно в този момент да се организира такъв, защото Омикрон сега е в пик.