От няколко месеца ГЕРБ и специално Бойко Борисов постоянно си играят със страховете на хората и хвърлят манипулативни твърдения. Да, имаме намаляване на средствата по Плана за възстановяване с около 1 млрд., но това намаляване го има в още 22 страни. Причината е, че икономиката на страната ни по данни на Евростат се е подобрила в сравнение с периода, когато сме кандидатствали за отпускането на пари от Европа, поради което ЕК ни отнема тези средства.

Това обясни в ефира на bTV депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) и председател на социалната комисия Искрен Арабаджиев.

На въпрос дали има шанс проектокабинетът на Асен Василев да се реализира, Арабаджиев заяви, че "шансове винаги има" и ще продължат да разчитат до последния момент на съвестта на народните представители.

Той отрече категорично обвиненията на опозицията, че от ПП си купуват депутати.

Ако наистина купувахме депутати, вече щяхме да сме ги осигурили, посочи той.

Искрен Арабаджиев обясни, че разговорите с ИТН ще продължат, но на индивидуално ниво, тъй като нямат желание да разговарят със самото ръководство на партията.

По отношение на увеличението на пенсиите председателят на социалната комисия увери, че още от 7 юли пенсионерите ще си получат повишението на доходите.

От събота пък ще влезе в сила отстъпката от 25 ст. за литър гориво

Но нека все пак потребителите да попитат дали програмата ще важи за всяка бензиностанция. При големите вериги няма да има проблем, но при по-малките бензиностанции тази отстъпка може да не важи, поясни Арабаджиев.