Депутатът от Коалиция за България Васил Антонов потвърди намерението си да заведе дело за клевета срещу германския разследващ журналист Юрген Рот. В изявление до медиите той настоява авторът на книгата „Новите демони" да му се извини публично.
„Зад неверните твърдения, дори и да са на други източници, стои името на автора - Юрген Рот. Затова е негова отговорността за моето оклеветяване", категоричен е Васил Антонов. „Борбата срещу корупцията и организираната престъпност в България изисква много усилия и прецизност от всички – от цялото общество, включително и от разследващите журналисти", смята народният представител. Той заяви, че не е удовлетворен от полученото лично извинение от немския журналист в едно от най-гледаните телевизионни предавания и настоява за публично извинение. Народният представител декларира, че в противен случай ще заведе дело за клевета срещу Юрген Рот. Той е категоричен, че, ако книгата излезе и в Германия, без да са коригирани неверните факти и твърдения, свързани с неговото име, той ще потърси правата си и чрез немското законодателство.
Книгата „Новите демони" е разтърсващ анализ на българската действителност от последните 19 години. Героите са известни фигури от обществения живот, политиката и бизнеса в България. Основната тема е преплитането на държавната власт и структурите на организираната престъпност. /БЛИЦ