Прокуратурата трябва да намери човекът, осветлил агента Алексей Петров, след като Софийски градски съд оправда бившия вътрешен министър Румен Петков, смятат депутати, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Атанас Атанасов от ДСБ иронично коментира, че със сигурност Европейската комисия ще отрази в доклада си по достойнство независимостта на българската съдебна система. Прокуратурата сега трябва да каже кой осветли Алексей Петров след като Петков е невинен. Освен това не получи отговор въпроса защо беше образувано административно производство, което е със съкратена процедура и не се събират много доказателства по него, а не наказателно, отбеляза Атанасов. Той смята, че с днешното решение на съда Румен Петков е получил предконгресна справедливост.
Според независимия Борислав Българинов, прокуратурата е използвана за решаване на вътрешно-партийни сметки в средите на БСП. Той също беше категоричен, е сега трябва да се търси издайникът на Петров в и извън парламента. Минчо Спасов от НДСВ, председател на парламентарната вътрешна комисия, лаконично коментира, че съдът решава кой е невинен и кой не. Ако прокуратурата реши, може да обжалва, сега трябва да се търси кой е осветлил таен агент, отбеляза той. От БСП отказаха коментар. /БЛИЦ