Народното събрание осъди терористичния атентат в Ница. Депутатите запазиха едноминутно мълчание в памет на жертвите на кървавата атака във Франция.
 „С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо, недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят. В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки. Днес ние за пореден път осъждаме всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани”, се посочва в декларацията на Народното събрание, прочетена от председателстващия пленарното заседание Димитър Главчев.

Заседанието на парламента започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичния акт. 

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Най-малко 80 души са загинали при атаката.  Шофьорът е бил застрелян на място. В момента се водят следствени дейности. При нападението има един леко ранен българин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА УЖАСА В НИЦА!