Френски полицаи са открили в камиона, който премаза десетки хора в Ница, оръжие и боеприпаси. Те са били в пълна бойна готовност, съобщи кметът на града Кристиан Естрози, цитиран от световните агенции. Освен това се появи и информация, че френските спецслужби са знаели за подготвяни атентати с транспортни срадства.
 Както ми казаха сапьорите, които оглеждат вече камиона, оръжието и боеприпасите, които са били вътре са се намирали в пълна оперативна готовност", обясни кметът.

Предишни съобщения гласяха, че в каросерията на камиона са били открити гранати. 

Вероятно тези оръжия е трябвало да бъдат използвани при врязването на камиона в тълпата за стрелба по паникьосаните бягащи оцелели и подсказва, че застреляният шофьор е имал и съучастници, които по неизвестни засега причини не са се включили в терористичната атака. "Когато ягахме имахме усещането, че някой ще страля в гърба ни", споделя очевидец на ужаса.

"Фигаро" от своя страна собщава, че френските спецслужби са разполагали с информация за подготвяни терористични нападения с използването на транспортни средства. зовике также были обнаружены гранаты.

Това е заявил няколко дни преди трагедията в Ница шефът на френското управление за вътрешна сигурност Патрик Калвар, пише на сайта си Le Figaro.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В НИЦА