Появата на евродепутатката от Зелените в Европарламента - Ска Келер, е чисто политическа акция, категоричен беше депутатът от "Атака" Десислав Чуколов пред Канал 3.
Целта й е да засили политически зелените в България и в Европейския парламент. Тя се надява от България да влязат евродепутати и да попълнят тяхната група в ЕП, прогнозира той. Начинът, по който беше посрещната в България, би трябвало да я наведе на мисълта, че не е добра дошла, смята още Чуколов.

Този зелен рекет, който се упражнява, явно му минава този номер, вметна той, предвид търпимостта на полицията спрямо протестите и преграждането на пътища.

Според депутата от "Атака" зелените заедно с десните партии целят, покрай протестите срещу втория лифт, да предизвикат сваляне на властта по същия начин, както го направиха срещу кабинета "Орешарски".

"Сега, ако може, пак да има такива протести, за да влязат в парламента, явно това е тяхната цел", коментира щенията на десните формации заедно със зелените Десислав Чуколов.

По повод Истанбулската конвенция и идеята за референдум, депутатът от "Атака" предложи да се запише и още един въпрос - за изучаване на религия в училище.

"Защо да не питаме българския народ дали да има вероучение в училищата?, предложи той. "Тепърва започва тоя натиск срещу България за приемане на трети пол, за осиновяване на деца от еднополови двойки", прогнозира още Чуколов.

Той отрече да има напрежение в коалицията Обединени патриоти, но подчерта, че тя все пак се състои три самостоятелни партии. По думите му обаче е добре тримата лидери да водят диалог на една маса, а не през медиите.