Не удължихме срока на работата на анкетната комисия за НДК, защото според нас има други органи, които могат да разследват случая, каза депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по БНТ.

С тези думи гостенката в студиото коментира днешното решение в Народното събрание, с което народните представители отхвърлиха предложението на БСП и ДПС за удължаване на срока на комисията за НДК. "Ние смятаме, че има други органи - Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия на финансов надзор и прокуратура, които трябва да разследват случая НДК. Ние не трябва да се превръщаме в трибунал", категорична бе народната представителка от ГЕРБ.

В предаването участваше и депутатът Жельо Бойчев. Думи, като трибунал, са присъщи за партията, която е госпожа Анастасова", каза той. Водещата на "Още от деня" Поли Златарева го поправи и той каза: Атанасова. ГЕРБ днес имаха шанс да се разграничи от модела НДК. Но това не успя. Аз исках да поканя Бойко Борисов, но предложението ми бе отхвърлено в анкетната комисия за НДК.