”До този момент нашата партийна група не е водила разговори за номинации за председател на правната комисия в Народното събрание. В момента аз съм зам.-председател и до избора на нов председател ще е нужно да се работи по законите”.

Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на предаването ”Беновска пита” по Канал 3.

”Принципно от една страна е добре, че има свикан КСНС след една година. Предният беше през април 2018. Темата за корупцията в нашето общество трябва да стои ежедневно, но струва ми се, че има други важни неща, като например с миграцията. Има миграционна вълна, която се придвижва от Гърция към Северна Македония”, коментира Атанасова и добави, че е правомощие и право на президента е да избира темите на КСНС. ”Смятам, че на утрешния КСНС трябва да се говори и за актуалните заплахи”.

Темата за финансирането на медиите не стои на дневен ред от този скандал, трябва общо законодателно решение. Във всички скандали най-полезното беше, че може да се разбере, че има свобода на медиите, заяви Десислава Атанасова.

Темата за корупцията колкото и кампанийно да излиза в повърхността е с доста дълъг живот като погледнем назад, припомни тя. 

Утрешния КСНС кореспондира ясно с политиката на БСП. БСП и Радев са в синхрон и смятам, че това ще е поводът БСП да се върне в пленарната зала на Народното събрание, като визира подписката на левицата за отстраняването на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Според нея след КСНС БСП ще намерят причина да се върнат в пленарната зала на Народното събрание.