Надявам се, че всеки който бъде номиниран за вота наесен ще бъде обединител на нацията, евроатлентически ориентиран, дясномислещ и популярен човек. Нашият кандидат ще бъде ясен през септември. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Още от деня“ по БНТ.
Според нея в настоящия момент хората повече се интересуват от предстоящата си почивка, не толкова от вота. „Направи ми впечатление, че в петък София е почти пуста. Мисля, че дясномислещите хора по-трудно се обединяват. Не знам в РБ дали стигнаха до общ кандидат или всяка от формациите ще се явява сама“. Тя не изключи възможността ГЕРБ да издигне общ кандидат-президент с друга партия.

„Не само в тези избори сме се явявали сами, но ще има промяна в друга посока. Бихме приветствали една широка подкрепа за един десен кандидат, но смятам, че всяка една партия в дясно ще издигне свой кандидат. От ГЕРБ сме правили много компромиси в името на стабилността, да има правителство, да има работеща икономика“, каза Атанасова. „Г-н Радан Кънев търси медийна популярност с критиките си към, ГЕРБ и мнозинството“. „Винаги бих се радвала на обединение на хора с ясна дясна ориентация. България има нужда от такъв“.

Атанасова коментира позицията ни след събитията в Турция. „Беше редно реакцията ни спрямо вътрешните работи в Турция да бъде достатъчно балансирана позиция. Прави чест на г-жа Нинова, че след събитията в Турция оттегли вота си за недоверие към правителството по темата Национална сигурност. Въпреки, че не виждам смисъл от него. В момента тя като все още нов лидер и БСП се е втурнала да си връща минала слава“.

„В последните дни бяхме запознати от министър Ненчев за ситуацията по границата ни с Турция и Гърция. Уверенията бяха, че България успява да реагира с наличните гранични войски и полиция. Много внимателно се следи положението“, увери Атанасова.