В ДПС имаше бизнес център и той се намираше на шестия етаж на партийната централа. Това каза бившият министър на земеделието Мехмед Дикме пред Дарик радио. В момента хора от ДПС водят преговори с партиите, за които се очаква, че ще формират следващото управление, за да участват в него като експерти, допълни още Дикме.
"Това е публична тайна, всички го знаеха. Имаше такъв етаж, който се занимаваше с бизнес, това е вярно. Няма смисъл някой да излиза и да лъже за това нещо. Оттук нататък предстоят много тежки дни и на ръководството, и на Движението за права и свободи, защото ДПС беше партията, която даваше възможност и чрез нея се реализираха много кадри. В момента, когато кадрите разберат, че не могат да се реализират чрез ДПС, тези кадри няма да бъдат вътре в ДПС. Аз и сега мога да ви кажа, че и в настоящия момент хора, които в момента участват в управлението на държавата на различни нива, водят разговори с партии, за които се очаква да управляват страната", каза Дикме.

Според него се очаква отлив и излизане от ДПС на голям брой експерти и хора, които са били във властта. "Това нещо ще се случи от една страна, от друга стана т.нар. обръч и това, което говорите за фирмите – много сериозна част от тях не са свързани политически. За тях бизнесът си е бизнес, без значение коя политическа партия управлява. Виждайки, че нямат икономически облаги от ДПС, те ще отдръпнат от движението и ще се ориентират към други политически партии – това са реалности на живота", посочи Дикме. /БЛИЦ