„Очевидно президента не върви към обединител на нацията. Затова иска да навакса с налагания на вето, но това е негово право. Влезеш ли в подобен дебат за здравната каса, няма как да излезеш в чиста светлина. Звучи много тежко, че няма да има лекарства за онкоболните, а това не е точно така”, каза Димитър Главчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

„Знаете, че всяко едно лечение има няколко компонента. Не става въпрос само за лекарства. Експлоатира се изключително манипулативно темата от БСП. Важното, което трябва да се, чуе е, че няма да остане нито един болен без лекарства”, категоричен беше той.  

„Направен е опит да се дисциплинира системата.  Трябва да се чуят експертите. Аз още един път твърдя, целият този процес, беше изключително добре използван от опозицията. Няма как при такъв дебат да бъдеш безразличен, всеки има близки и роднини”, каза още Димитър Главчев.

За вота на недоверие и дали има търкания в коалицията той сподели:

 „Няма защо да се разчита на гласовете на г-н Марешки в това правителство. Математически излизат гласовете без него.  Едва ли чисто като технология, когато се занимаваме с председателство, ще се случи нещо с вота на недоверие.  Няма проблеми с коалицията. Няма търкания. Когато хората са искрени, припламват искри. Дори БСП знаят, че такъв вот няма как да мине”.