Край на ретроградната мъка. Лошият Меркурий свършва в 22 часа в сряда вечер и новото правителство ще бъде гласувано още в четвъртък. Положението на планетите вече е благоприятно за ново начало. Както е известно, първият в ГЕРБ се съобразява с астрологичните прогнози, пише в. Труд. По ирония на съдбата на днешния ден през 1988 г. Белият дом признава, че някои от решенията на президента Роналд Рейгън са повлияни от прогнозите на астроложката на съпругата му Нанси.
В четвъртък в 9 часа сутринта, когато изтича седемдневният срок на проучвателния мандат, бъдещият премиер Бойко Борисов ще представи на президента Румен Радев проекта за коалиционен кабинет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

След това държавният глава ще издаде указ, с който предлага на Народното събрание да гласува министър-председателя. Процедурата предвижда лично президентът да представи пред депутатите Бойко Борисов, а те да гласуват кандидатурата му.

След това Борисов трябва да оповести структурата и персоналния състав на правителството. Церемонията в парламента ще е в 11 часа – два часа след срещата на Борисов с Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!