Две заседания в един и същи ден ще има днес Народното събрание (НС) - редовно от 9.00 часа и извънредно - за напрежението между НАТО и Русия, от 15.30 часа. Информацията за предстоящите заседания е публикувана на интернет страницата на парламента.

Извънредни новини от МС за очакваната война между Русия и Украйна


В рамките на редовното заседание днес се предвижда депутатите да започнат работа с прекратяване на пълномощията на Александър Тодоров от "Има такъв народ", след подадена от него оставка, и с обсъждане на проект на решение за попълване на състава на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

В проектопрограмата за тази седмица е и първото четене на промени в Закона за опазване на околната среда и годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2020 г.

Извънредното заседание днес от 15.30 ч. включва една единствена точка - изслушване на министър-председателя Кирил Петков, министъра на отбраната Стефан Янев, министъра на външните работи Теодора Генчовска и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свика извънредното заседание по искане на 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

В четвъртък седмичната проектопрограма предвижда парламентът да разгледа на второ четене промените в Закона за енергетиката и на първо четене изменения в Закона за пазарите на финансови инструменти и на Законопроект за покритите облигации.

Първа точка в петък се предвижда да бъде първото гласуване на изменения в Закона за предучилищното и училищното образование. След това, според проектопрограмата, ще има редовен парламентарен контрол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!