Бившият шеф на следствието и депутат от БСП, а понастоящем новоизлюпен президентски съветник Бойко Рашков, удари дъното при тазсутрешното си участие по бТВ. 

В желанието си да оплюе прокуратурата – което напоследък се превърна в спорт за почти всички съветници и секретари на президента, доцентът по право в УНСС сътвори чутовен гаф:

“Какво престъпно има в това, че в един кабинет е намерено съдебно решение, което не е подписано и подпечатано? Когато един гражданин се сдобие с решение на някой съд, това е публична информация и няма нищо класифицирано” заяви на всеослушание Рашков, визирайки съдебното  решение на ВАС, което Пламен Узунов праща на бизнесмена Бобоков няколко дни преди същото да стане факт.  

Ако това са новите съветници на президента – всред които между впрочем е и човекът на Сорос Иванка Иванова от „Отворено общество“, Радев трябва сериозно да се замисли какви „съвети“ ще получава от такива хора и дали същите ще бъдат съобразени със закона.
 
Като бивш следовател и настоящ преподавател по наказателен процес, вместо да се прави на ударен, Рашков трябва много добре да знае, че няма как един съдебен акт да се озове в лице външно на съдебния състав, който го издава, преди този акт да е подписан. Естествено, единствения възможен и логичен отговор на въпроса защо проекта на това решение се е намирал в Пламен Узунов, е същият да бъде съгласуван с когото трябва.   

Така че вместо да се опитва да замаже стореното от Пламен Узунов, добре е Рашков отново да прочете добре гражданския процесуален кодекс, а и наказателния, за да не се налага студентите по право да учат него, вместо той тях.