"Воля" и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 4 април.  Обединението ще носи името "Патриотична коалиция "Воля" и НФСБ".

"На тези избори ние ще се явим като "Патриотична коалиция "Воля" и НФСБ". Както каза и г-н Марешки, ние сме разтворили политическото ветрило, за да можем да съберем цялата общност на патриотите в България", каза депутатът от "Воля" Боряна Георгиева за "Денят ON AIR".

Тя подчерта, че не само очакват интерес от други партии, но и вече има такъв.

"В нашата централна кипи от хора, които имат изключително голям интерес да се присъединят към нас и подкрепят нашите идеи. Ние се явяваме със социалдемократите, християндемократите", допълни Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

А на въпрос дали имат критерии, по които дадена партия може да влезе в коалиция с тях, тя отговори: "Да имаме сходство в начина на мислене и в програмата. Ние имаме две основните точки, които са много важни. За последните 30 години ние сме единствената партия, която завършва мандат без скандали, замесване в шуробаджанащина, схеми, корупция."

"Влязохме сплотени, силни помежду си, не успяха да ни разделят и разединят. Много от идеите ни се гласуваха. Една част от тях се гласуваха директно по наше предложение и бяха приети, а други бяха присвоени от други партии. Целта на всичко, което правим, е благосъстоянието на хората да бъде по-добро", каза още депутатът от "Воля".

Тя коментира и договора, който Марешки ще подпише с всеки български гражданин индивидуално, на който ще изреди обещанията си и ако не бъдат изпълнени, хората могат да му търсят финансова и морална неустойка.

"Договорът е готов. Това е безпрецедентен случай в България и в българската политика - политик да понесе отговорност, ако не изпълни определени точки. Смятам, че всеки един политик трябва да вземе пример. Това е нещо, което хората очакват от дълго време", категорична бе Биляна Георгиева и подчерта, че договорът ще бъде разпространен в следващите дни.

Партията им е получила поздравления за това решение, стана ясно от думите ѝ.