БСП е единствената останала идеологическа партия. Нашата цел е да успеем да убедим избирателите, че ние седим на твърди идеологически основи.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Антон Кутев.

"Най-нормалното нещо при реденето на листите е да има сблъсъци. Нормално е ръководството на партията също да държи на определени хора. Факт е, че има напрежение и винаги ще има недоволни.

За мен БСП трябва да спре две разделителни линии. Първата такава линия е междуличностното противопоставяне в партията, а втората е линията на противопоставяне с президента.

За мен ще е голяма грешка, ако БСП не подкрепи Румен Радев за втори мандат. Той показа огромни качества, сила и решимост. В БСП може да има много кандидати, но аз съм убеден, че всичко това ще приключи с една обща кандидатура между БСП и Радев", разкри Кутев.

"На парламентарните избори ние трябва да оберем негативния вот срещу ГЕРБ. За мен е много важно да водим една позитивна кампания. За БСП основният мотив трябва да бъде събирай, а не разделяй.

Нашата цел е да постигнем 1 млн. гласа и тогава няма как да не сме първа политическа сила. Въпросът е как ще си свършим работата. Има много въпроси, на които трябва да дадем отговори. Ако отговорите ни са адекватни, ще продължим напред.

Трябва да отговорим на очакванията на левите хора. Трябва да сме силни и обединени", категоричен бе Антон Кутев.