На този етап дълбоко се съмнявам, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила.Това заявява в интервю за в. "Труд" лидерът на ДПС Ахмед Доган.
Според него социолозите бъркат методиката, която ползват чрез гнезда в страната и в столицата. "Имам предвид населени места като Разград, Варна, Търговище, Русе. ГЕРБ е представен в столицата и в големите градове. В средните и в малките общини, в селските региони няма ГЕРБ. Внушението, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на този етап, е по-скоро манипулация, отколкото реалност. А за да имаш претенции за първа политическа сила, трябва да имаш и необходимия капацитет като кадри и опит. Всички знаят, че ГЕРБ няма този потенциал, за да управлява страната. Как се управлява една държава? С накуп събрани хора - една компания без шлифоване, без екипност, без представа за тим? Трудно може да стане! Дори да поканим 100 специалисти от Англия, те не могат да управляват България. Аз се съмнявам дали изобщо ГЕРБ ще вземат мандата. Но ако приемем такава хипотеза - убеден съм, че няма да го изкарат. И то именно по тази причина- че нямат необходимия административен капацитет за изпълнителна власт", категоричен е Доган.

На въпрос абсурдна ли е комбинацията, при която ДПС може да удари рамо на ГЕРБ, Доган отговаря: "Твърде е рано да правим такива схеми. Обикновено политическите сили се събират и говорят сериозно, когато страната е поставена пред политическа криза, евентуално, ако няма кабинет. Никой няма да иска да се повторят изборите след 3 месеца. Страната трябва да има правителство".  Според лидера на ДПС политическите сили няма да допуснат поправителен вот наесен заради ресурса, който трябва да се активира и мобилизира отново. "Ще се намери вариант от кризата, ако изпаднем в такава. Дали ще бъде програмен кабинет, дали кризисен - имаме формула в нашата история в последните 20 години. Може да бъде кабинет за 1 година, за 6 месеца, за 2 години. Това са виртуални схеми, за които не се ангажирам да говоря конкретно, защото изказването на каквато и да е хипотеза все пак е вид ангажимент", изтъква Доган.