Днес трябва да бъде готов окончателният доклад за състоянието на военните складове в страната. Това каза в предаването "Неделя 150" председателят на ПГ на Коалиция за България и председател на комисията по отбрана Ангел Найденов.
Докладът ще бъде представен на свикания от президента Консултативен съвет по национална сигурност на 17 юли. Според Ангел Найденов отговорност за инцидента край Челопечене трябва да се търси и сред ръководството на Министерството на отбраната. "Според мен отговорността трябва да се търси сред ръководството на Министерството на отбраната и съответно сред командването на Генералния щаб и тя не може да се изчерпа само с оставката на заместник-началника по ресурсите", заяви Найденов. Според него няма как в момента да се говори за политическата отговорност на сегашния министър, при положение, че той заема поста от около два месеца. Разбира се това не означава, че той трябва да бъде изключван от кръга на отговорните лица. Очакват отговор въпросите защо точно това поделение е избрано, каза още Найденов.

Кметът на Чепинци Соня Стоянова съобщи, че протоколите с описаните щети от взрива са вече при лицензиран оценител. Работи се по отстраняване на щетите, вече са остъклени около 200 къщи. /БЛИЦ