ГЕРБ управлява успешно. На парламентарните избори на 11 юли хората да гласуват за нас заради това, което сме сторили до момента, заради това, което сме и заради това, което предстои да сторим. Това каза пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"В предизборната ни програма е заложено продължаване на политиките по модернизация на страната, с много силен акцент върху образованието и науката, както и икономическа трансформация, да имаме икономика с по-висока добавена стойност, която произвежда стоки и услуги с по-висока стойност", заяви Дончев.

"Претендирам, че когато сме управлявали, винаги е имало ред, знаело се е кой носи отговорност. Зад хаоса в момента стоят г-н президентът и всички нови партии, които влязоха в предишния парламент. По-важно на изборите от това да победим е да не загубим собствената си физиономия, както правят други партии – единия път са по-леви, другия – по-десни", добави той.

Дончев коментира и вчерашната кратка среща в Истанбул на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с турския президент Реджеп Ердоган.

"Това не е единствената международна среща на г-н Борисов в последните седмици. Той имаше серия от онлайн срещи с редица европейски лидери. Намирам за нормално лидерът на най-голямата партия у нас да се срещне с президента на съседна страна. Това изразява персонално уважение и знак за величината на политическия лидер", посочи той.
 
В отговор на въпрос Дончев бе категоричен, че не е възможна нова Тройна коалиция под формата на ГЕРБ, БСП и ДПС. „Имаме повече от един кандидат за премиер”, каза още той.  

„Рано е да се поставя въпросът за наследник на Борисов. Той е в добро здраве – и физическо, и политическо”, добави бившият вицепремиер в отговор на въпрос дали той или Даниел Митов ще наследят партия ГЕРБ.

Дончев добави, че е прекалено рано да се води този разговор.

Бившият вицепремиер определи работата на служебното правителство като  „машина за ПР“. По думите му, разкритията на кабинета са по-скоро само твърдения. Според Дончев е невъзможно да се изготвят подобни проверки за толкова кратко време.