Серията от публикации срещу кмета на Хасково инж. Георги Иванов, прокурорските проверки от най-високо ниво на общинските работи, доведоха до разправия между хасковското ръководство на ДПС и народните представители Рамадан Аталай и Христо Бисеров.
Както вече БЛИЦ информира, Сокола бил много ядосан на депутатите си от Хасково, че са го заблудили по време на кметските избори, като са му гарантирали стопроцентовото избиране на кмет за Хасково от ДПС. Паметливи припомнят, че по време на предизборната кампания Доган се изцепи и каза: “Хасково е мой!”, което пък от своя страна накара 80 процента от местните хора да дадат гласа си за Иванов.
Областното ръководство на ДПС и групата съветници на движението в Хасково вече скочиха срещу двамата народни представители. Те поискаха от Сивия кардинал – Христо Бисеров и Рамадан Аталай обяснение за ситуацията, в която ДПС е изпаднало след местните избори. Това решение на местната власт на ДПС е вписано в протокол, в който е уточнена и датата 7 ноември, когато двамата ще трябва да дават обяснение на хасковското ДПС защо се е стигнало до конфликт с кмета Иванов. И вярно ли е твърдението че, че те двамата го атакуват чрез прокуратурата.
Тодорка Николова, БЛИЦ