„Поводът за този брифинг е някои наши инициативи около повдигането на темата за фалита на КТБ“, това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание (НС).

Първо - установихме, че Сметната палата в годишната си програма е включила одит за законосъобразност на Фонда за гарантиране на фондовете. Предлагаме той да се разшири и към работата на синдиците на КТБ. Спекулациите относно фалита на банката продължават, според медиите на олигарха Иво Прокопиев“, продължи Цонев.

Втората ни инициатива е предложение за включване на точка в дневния ред на бюджетната комисия синдиците и шефа на Фонда относно действията по събиране на масата на несъстоятелността и какви средства са събрани благодарение на закона за банковата несъстоятелност, който беше отменен по-късно от Конституционния съд“, каза Йордан Цонев.

Един медиен олигарх има монопол върху медиите в България. Практиката да се нарушават законите в държавата, са стотици и хиляди. За тези хора няма законност. Това, което правим и ще продължим да правим, е да осветляваме тези закононарушения“, отговори Хамид Хамид.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!