ДПС ще постави въпроса за оставката на председателя на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов от НДСВ. Това съобщи депутатът от партията Камен Костадинов.
Това ще стане по време на Политическия съвет на тройната коалиция следващата седмица. Костадинов обясни, че последните три заседания на комисията са водени от председателя неумело и са свиквани по начин, несъобразен с правилника на работа на комисията. Според него това създава погрешното впечатление в обществото и медиите за работата и обстановката във вътрешната комисия.
 
Запитан дали това искане е свързано с делото „Лиани”, Костадинов отговори, че ДПС са изразили позиция делото „Лиани” да бъде достояние на медиите и чрез тях на обществото. Той допълни, че това зависи изцяло от председателя на ДАНС Петко Сертов и министъра на вътрешните работи Михаил Миков, защото делото е водено от службите, които са под тяхно ръководство.
Костадинов поясни, че не са водени официални разговори с представители на БСП за оставката на Минчо Спасов, въпросът се е обсъждал само неофициално.

"Председателството на вътрешната комисия не е детската ми мечта. Аз работя на този пост, за да свърша нещо полезно", каза от своя страна Минчо Спасов. Той допълни, че ако се прецени, че не си върши работата и не е полезен, ще се оттегли.
 Припомняме, че наскоро Спасов заяви, че ДПС е създадена от Държавна сигурност. Напрежение се създаде и след като БСП и ДПС обвиниха Спасов, че бойкотира гледането във вътрешната комисия на бюджета на МВР и ДАНС. Тогава Спасов обясни, че причината е отказът на МВР и ДАНС да предоставят на членовете на ресорната комисия писмените материали за разработката "Лиана". /БЛИЦ