Дневният ред на управляващите вече шест месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото. Това заяви Джевдет Чакъров от ПГ на ДПС в декларация от трибуната на Народното събрание.

"Ние от ПГ на ДПС правим настоящата декларация, за да поставим на вниманието на правителството и на парламента дневния ред на обществото, а именно – повсеместната криза, предизвикана от войната в Украйна и необходимостта от мерки за преодоляване на негативните последствия от нея във всички сфери. Необходимо е да направим това, защото дневният ред на управляващите вече 6 месец няма нищо общо с дневния ред на обществото”, каза той.

От трибуната на Народното събрание (НС) Чакъров заяви, че едва тази седмица управляващите заговориха за пакет от мерки срещу кризата, притиснати от обявения национален протест на работодатели и синдикати.

"Но мерките тепърва ще бъдат обсъждани в коалицията, след това ще бъдат гласувани, и евентуално през юли или август да започне прилагането им", добави Чакъров.

"Войната в Украйна започна на 24 февруари. Още през март във всички страни от Европейския съюз (ЕС) вече се прилагаха първите мерки срещу криза, а в момента в редица държави от ЕС, подчертавам, се прилагат втори пакет от мерки и са набелязани такива в дългосрочен план", посочи депутатът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!