БСП е най-демократичната партия и не зависи от настроението на нейния лидер. Това заяви по бТВ съветникът на премиера по икономическите въпроси Драгомир |Стойнев, който беше избран и в ръководството на партията на 47-ия Конгрес. Той подчерта, че БСП е готова за втори управленски мандат.
Според съветника на премиера БСП не е поела конкретни ангажименти на изминалия конгрес, тъй като е много трудно да се прогнозира как ще се развие световната икономическа криза. БСП е разработила различни сценарии и е готова да действа, успокои Драгомир Стойнев. Той посочи, че България се развива динамично с огромен икономически растеж. Според него обаче  през 2009 година ще има трудности, незамисимо от нарастването на финансовото богатство на населението. "Финансовото богатство се увеличава. Но че ще бъде тежко, ще бъде. Ще има и безработица. Очакваме и спад в инвестициите, но нашият основен партньор – ЕС, се задъхва".
Относно бъдещо коалиране на БСП и ГЕРБ след изборите до година, икономическият съветник на премиера беше категоричен, че това е невъзможно, защото програмата на ГЕРБ била опасна за страната. "Тя няма визия. Тя е популистка. Няма конкретни срокове. Бяга се от отговорност към пенсионерите. Тя е опасна за тези, които в момента работят и създават семейства. ГЕРБ не предлагат нищо. ГЕРБ само критикува. Няма нищо стойностно. Това е въздух", смята още Драгомир Стойнев. /БЛИЦ