Притеснени сме от координираната акция на ГЕРБ и ДПС. Политиката вече може да се продава. Всеки един бизнесмен може да си купи партия, да я вкара в парламента и да си гласува закони, които му изнасят на него, а не са за доброто на хората. Това е недопустимо и е отстъпление от демокрацията.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който коментира темата за намаляване на партийната субсидия на 1 лев. "Не може да се сменят правилата по средата на сезона. Ние поканихме ГЕРБ на среща и те отказаха. От ГЕРБ не представиха никаква алтернатива за финансирането на партиите. Днес ДПС им подсвирниха и те се отзоваха. С решението за 1 лев партийна субсидия ще се унищожат партиите. Този метод го няма никъде в Европейския съюз. Тази атака е насочена и срещу БСП. В момента ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията в политиката. ГЕРБ и ДПС изнасилват крехката ни демокрация. Аз призовавам всички граждани и неправителствени организации да не позволяват това да се случи. 11 лева може би е много, но трябва да се дебатира намаляването на партийната субсидия и да се приеме едно добре обмислено намаляване, което да влезе в сила от 1 януари догодина", каза още той.

"От ГЕРБ се опитват да манипулират референдума на Слави Трифонов. Самият премиер Бойко Борисов обяви, че ще направи един популистки ход и продължава да упорства за намаляването на 1 лев. Този ход цели да убие опозицията. Аз вярвам, че ние живеем в демократична държава и няма да допуснем това да се случи. Трябва да дадем граждански отпор", категоричен беше Драгомир Стойнев.

"В момента в БСП тече една реформа, която беше подкрепена изцяло на Конгреса в неделя. Тази реформа ще модернизира партията. Ще покажем, че партията може да бъде сплотена. Корнелия Нинова подаде оставка, защото смята, че в политиката трябва да има морал. Навремето БСП губеше избори и никой не подаваше оставка. Аз лично бях против оставката на Нинова, защото ние подобрихме резултатите си и вкарахме един депутат повече в Европарламента. Структурите от цялата страна започнаха да искат тя да оттегли оставката си. Уверявам ви, че за нея е било много трудно да вземе това решение. Ние до последно не знаехме на Конгреса какво ще предприеме тя. Слава Богу оттегли оставката си, защото ако не го беше направила, щяхме да изпаднем в една братоубийствена война, която да навреди адски много на БСП преди ключовите местни избори. Сега при нас е спокойно и ГЕРБ решиха да предриемат хода с 1 лев партийна субсидия, за да се опитат да ни унищожат като опозиция", завърши Драгомир Стойнев.