Бившият финансов министър в първото правителство на Бойко Борисов Симеон Дянков постави под съмнение образователния ценз на кандидата за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

Според Дянков, който живее и преподава в САЩ, много е подозрително, че Николов има диплома по „Философия на правото“.

„Ще ми е интересно да видя докторската дисертация по философия на кандидат премиера. Да се защити такава дисертация на 26 години е постижение. Аз успях на 28“, написа Дянков във Фейсбук.

Иначе, Дянков не крие, че отдавна е скъсал с ГЕРБ и Бойко Борисов и неговите политически интереси клонят вече към „Демократична България“. Той дори препоръча на т.нар. „партии на протеста“ да поискат провеждането на поредни извънредни избори, в които те биха спечелили повече гласове от сега.

„Партията на госпожа Манолова има интерес от нови избори. При такива избори тя ще спечели 2-3 процента повече от сегашния си резултат, и така ще стане по-дългосрочен фактор. Дали правят тази изборна аритметика? Същото вероятно важи и за ДБ, които могат да спечелят и трите софийски МИРа и да поставят база за печелене на кметските избори след две години“, твърди Дянков.