Разговорът дали Патриотичният фронт да излъчи правителство продължават. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 Ангел Джамбазки от ВМРО. Ако можем да предложим на нацията полезен ход, бихме го направили, обобщи той.
Според него ходът на премиера с хвърлената оставка сега не е бил добър. Добър вариант е Красимир Каракачанов да бъде сега премиер в рамките на този парламент, коментира още Джамбазки.

Разговори за подкрепа от ГЕРБ и БСП обаче в тази посока не са водени. В момента тяхната теза е - избори сега, причината е, че искат да запазят сегашната си преднина. Джамбазки каза, че сега по-добрият вариант е да се направи редовно правителство, което да е с определен мандат и срок, и което да работи по конкретни задачи. Първата такава задача е мигрантите, втората положението на възраствите хора, чиито пенсии са обидно ниски.

Бъдещите събития зависят от волята на българските избиратели. Въпросът след изборите Патриотите кого ще подкрепят - БСП или ГЕРБ не стои, каза Джамбазки. Той се мотивира с факта, че първо неизвестните са прекалено много. Но от друга страна, той каза, че формацията има своя карта с политики, която е начертана и би дала подкрепа на онзи, който би ги изпълнил.