„Как изглежда националното предателство, уважаеми?“, така започна пост на евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в личния му фейсбук профил.

Думите му са по повод интервю, което Атанас Атанасов, който е част от „Да, България“, е дал пред северномакедонска медия.



„Миналото не трябва да определя бъдещето. С това съпредседател на "ДеБъ" оправда желанието на своята партия да работи усилено върху "отпушването" на пътя на РСМ към ЕС, въпреки че семейството му е проляло кръв за Македония. 

С това от "ДеБъ" доказват своята последователност в една отвратителна политика, най-вече за Северна Македония, след влизането им в парламента. Доказват, че са национални нихилисти, макар и избрани от народа. Че следват една безродна и националнопредателска линия, която ще обслужи чужди, но ще бъде удар по българските интереси.

Атанасов, поне като генерал-майор не сте ли научил, че пролятата кръв изисква достойнство? Че предавате своя род, потъпквайки техните идеали и техните мечти? И какво бъдеще мислите, че има без минало? Нима не виждате как в Скопие дават всичко, за да си измислят минало и история, а Вие и Вашата партия зачерквате миналото и историята, които България има, радеейки за някакви измислени евроатлантически ценности?

Националнопредателско е и отклоняването на "ДеБъ" от собствената им платформа, след като вече са влезли в парламента. Един от основните Ви принципи нали уж беше "почтено служене на обществения интерес"? 

Слепи и глухи ли сте, че голямата част от обществото подкрепя позицията ни спрямо РСМ, дори някои се застъпват за по-твърда такава? Ако Ви интересува общественият интерес, няма да говорите глупости. 

Казвате и че не сте против вниманието към миналото, но тези въпроси щели да се решат впоследствие, след като първо "отпушим" пътя на Северна Македония към ЕС. 

Позорно е за политик с Вашия опит и минали позиции да се прави на толкова наивен - постигне ли си Скопие целта, дори можем да забравим за Договора за добросъседство, да не говорим за другото.

Позицията на "ДеБъ" е предателство към целия български народ, който продължава да бъде обиждан, дефиниран като "татари и монголи” и дори заплашван от някои чужди ядра в РСМ или собствени такива, преминали с отличен курса по промиване на мозъци. 

Не е късно да започнете да мислите политически, не е късно да предотвратите оставането си в българската история като национални предатели“, категоричен бе Джамбазки.

️Как изглежда националното предателство, уважаеми? Миналото не трябва да определя бъдещето. С това съпредседател на "...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Четвъртък, 8 април 2021 г.