„По-скоро това е запазване на геополитически позиции. Бяхме свидетели как в продължение на повече от шест години се поддържат разни главорези“. Това мнение изрази евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия във връзка с горещата новина от сутринта, че САЩ, Франция и Великобритания са нанесли въздушни удари по Сирия.
 
„За разбиването на държавите в Близки Изток започна с една огромна лъжа. Тази за химически оръжия. Такива не бяха открити. Тази война продължат и днес. Заради тази лъжа загинаха милиони хора“, поясни още той.
 
„Тази коалиция разруши и Либия. Изобщо световният ред в тази част на глобуса беше променен за лошо. Потърпевш е ЕС, защото тази война заля нас с мигранти“, каза още евродепутатът.
 
„ЕС не се плаши да изкаже ясна позиция. Именно ЕС пое бежанската вълна, която е следствие от случващото се там“, бе мнението, което пък изрази евродепутатът Емил Радев.
 
„ЕС няма достатъчно военна сила в този район, затова и е в по-слаба позиция“, каза още той и допълни, че именно заради това дипломатическите ходове на ЕС са по-слаби.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!