Кандидатирайки се за кмет на София не предавам избирателите си. Винаги съм бил убеден български родолюбец, патриот и националист. Това каза пред bTV кандидатът за кметския пост в столицата от ВМРО Ангел Джамбазки.
 
Той се ангажира постоянно в автобусите да има контрольори, за да не може някои хора да си купуват билети, а други не, визирайки ромите.
 
"Причината да се кандидатирам за кмет е да реша именно този проблем. Зад гърба на контрольора трябва да има общинска полиция и когато недобросъвестен гражданин реши да не си плати билет, на следващата спирка да бъде свален, да го закарат в поделението на МВР в Кубратово да плеви градинката", заяви Джамбазки.
 
За да се случи това обаче е необходимо общинските полицаи да станат поне 200, тъй като в момента те са около 100 души.
 
„Те могат да бъдат привлечени, например, с общински жилища, социални придобивки и други”, допълни Ангел Джамбазки.
 
Незаконните ромски махали в София
 
"Незаконните ромски постройки ще бъдат премахнати, ако ще да ги е построил хан Аспарух", заяви Джамбазки.
 
"Тези в „Баталова воденица”, Виетнамски общежития и „Захарна фабрика” създават огромен проблем на хората, които живеят до тях. Те са развъдник на болести, криминални дейности, проституция и просия", допълни той.
 
Мръсният въздух в София
 
"Два са основните замърсители в столицата. Единият - именно тези махали, които ще бъдат премахнати. Другият – неизправните автомобили. Контролът върху пунктовете за проверка трябва да се затегне”, на мнение е Ангел Джамбазки.
 
Според него трябва да се продължи и газификацията на града, както и да не се допуска фалитът на „Топлофикация”. За да не фалира дружеството, то трябва да бъде преструктурирано, на мнение е кандидатът за кмет на София.
 
"Трябва да се раздели на производство на енергията и на разпространението й. Да се въведат вертикалните щрангове и индивидуалните уреди, за да се върне доверието в „Топлофикация”, както и да се премахне такса „Сградна инсталация”, обясни още Джамбазки.
 
"Категорично против сме приватизацията на „Топлофикация” в този момент, защото подозирам сенчести интереси на човек, който иска да я купи, за да я ликвидира. Това не трябва да се допуска”, заяви Джамбазки.
 
Като друг голям замърсител той посочи пернишкият тец, където „се горят всякакви боклуци”.
 
Презастрояването в София
 
„Против съм да се спират проекти по политически причини, след като вече е започнало строителството”, заяви Ангел Джамбазки.
 
Той даде пример със спрян строеж на висока сграда в София, който стана скандален в обществото. В същото време обаче продължава да се строи висока сграда в идеалния център на столицата – на площад „Македония”.
 
„Тя ще засенчи всички околни сгради и ще хвърли сянка върху една от най-красивите сгради в София – Министерството на земеделието. Каква е разликата между двете и защо едната сграда продължава да се строи, а другата не. Какъв е този лобизъм на парче?”, попита Джамбазки.
 
Общественият ред и сигурността в София
 
„Нужни са повече камери, тъй като в момента те са недостатъчни. Друг проблем е и че глобите не се събират”, коментира той.
 
По думите му са нужни солени глоби, когато автомобилите навлизат в пътя на автобусите и трамваите.
 
„Задачата на всеки следващ кмет е градският транспорт да стига първи до светофара и да ги сменят сами. Това не е откритие и се случва в западните градове”, поясни Джамбазки.