Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в ефира на bTV.
„Имам добри работни отношения с президента. Президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида. Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, когато става въпрос за международен ангажимент с 9 министри. Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица.

Там не е имало усещане, че заседанието се блокира. За да може да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета. Аз лично разбрах от медиите, след което получихме писмо. Осигурява се кворум“, коментира Захариева и уточни, че това е работа на президентската администрация.

„Убедена съм, че когато продължим във вторник ще излезем с решения. Всички искаме да успеем с това“, добави тя. По думите й моделът ГЕРБ показва, че когато управлява безработицата е под 6%. „Правят се реформите, имаме активна външна политика“, допълни вицепремиерът.

За случая с Антон Тодоров, тя припомни, че той се е извинил. „Неслучайно подаде оставка и вече не е народен представител. Тези гейтове на тези хора, не че им омръзна, но ако това е начинът да бъдеш опозиция, то това е представата на БСП. Няма да отговаряме на това, а ще показваме какво правим.

Ако това е целта, ние да не успеем да изпълним програмата си, не успяват. Нещата се движат“, коментира Захариева. За това, че Христо Стоичков вече не е почетен консул на България в Испания, тя поясни, че почетните консули нямат мандати. „Мандатът не е изтекъл. Той каза, че от година и половина две не живее там. Благодарни сме за това, което е направил и се надявам казусът да е приключил“, заяви Захариева и добави, че мисли, че Стоичков е прекалил.