Българската спецпрокуратура показа за пореден път, че за институцията няма недосегаеми. Доказателство за това е започналата акция и разследване срещу милионерската фамилия Арабаджиеви.
Специализираната прокуратура разследва собственика на хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив Ветко Арабаджиев. Това потвърди пред БЛИЦ зам. главният прокурор и шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев. Медията ни научи, че синът на Арабаджиеви - Вълчо е задържан за 24 часа, но прокуратурата може да поиска удължавене на престоя му в килията.

"Собственикът на хотела от началото на август месец не се намира в страната заедно с хора от семейството си. Обект на разследване за извършени престъпления са и това лице, хора от семейството му, както и управители и собственици на различни фирми", каза Гешев пред БЛИЦ.

Той съобщи, че около 10 души са задържани до този момент след акцията, а разследването продължава, като се извършват множество претърсвания и изземвания на различни места в София и Пловдив. Предстояло изземване на автомобили като веществено доказателство. По думите на Гешев до момента са намерени "дребни суми от рода на 150 хил. лв.", но очаква доста по-големи суми до края на деня. Част от парите били намерени в кутия за обувки.

Прокурорът даде да се разбере, че разследването е за пране на пари: "Насоката на разследването е, че е извършено пране на пари, като престъплението е данъчно такова, което не изключва да има обвинение и в посока организирана престъпна група." Гешев посочи, че делото по случая е било образувано преди 10 дни, а разследваният период е от началото на 2018 г. досега. В първата половина на годината, докато България председателстваше евросъюза, хотел "Маринела" беше домакин на много от официалните гости. Той беше избран с обществена поръчка.

В същото време Арабаджиеви продължават да са на луксозни воаяжи в скъпарските курорти Сен Тропе и гръцките острови. Те лесно могат да бъдат проследени от снимките, които публикуват в социалните мрежи.

Фамилията демонстрира висок стандарт на живот. Според публикации в медиите през 2015 г. родителите са подарили на сина си Вълчо Арабаджиев за дипломирането му в колеж в Швейцария нов автомобил "Астън Мартин" на стойност над 1 млн.лв.

Твърди се, че Арабаджиеви се ползват от протекцията на скандален вицепремиер, който се опитва да им разчисти територии по морето с дирижираните си операции в точно подбрани заведения, които са собственост на техни конкуренти.


Скандалът тепърва ще набира скорост!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!