Слави Трифонов все още не отговаря конкретно на въпроса дали ще издигне свой кандидат за президентските избори. Водещият не споделя открито и намерението си да влезе в политиката. В същото време социологическите агенции вече измерват рейтинга на негова потенциална партия, а една от тях - "Галъп" му отреди 3%. По горещата тема потърсихме мнението на зам.-председателя на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Вижте как той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов.
- Г-н Цветанов, как ще коментирате ситуацията, в която сценаристът от "Шоуто на Слави" Филип Станев скъса в студиото снимката на президента Росен Плевнелиев?
- Винаги говорим, че трябва да се придържаме към едни нормални морални норми и да изпитваме уважение към българските институции и хората, които ги представляват, защото те са законно избрани от българските избиратели.

Всеки има възможността да опита своя шанс на всеки следващ избор.
 


Най-лесно е да търсиш дискредитирането на един човек или омразата. Но аз смятам, че омразата не е добра за една държава. 

Трябва да бъдем повече позитивни и конструктивни. Там, където има слабости, нещата трябва да бъдат назовавани с истинските им имена, но когато нямаш необходимите аргументи за това, ти минаваш към действия, които са извън нормалните норми на поведение - да късаш портрета на един държавник. Смятам, че това не е демократично и нормална норма на излагане на позиция.

- Как ще реагира ГЕРБ, ако Слави Трифонов излъчи своя номинация за президент?
- Разбира се, че ще възприемем всяка една кандидатура като потенциален наш опонент. Смятам, че на политическото поле можем да премерим сили с демократични способи и със съответните платформи и аргументи, които ще бъдат представени. 

Но това е по-добрата форма, отколкото да късаш портрети и да казваш, че си по-различен от другите.
 


- Трябваше ли Слави да се извини за постъпката на служителя от неговия екип?
- Това е въпрос на усещане и на поведение. Така е преценил, така е направил.

Аз искам все пак да отдам заслуженото и на това, което Слави Трифонов е направил през последните десетилетия. Той си остава едно име в шоубизнеса.

Запомнил съм го и искам да го запомня като представителя на шоубизнеса, а не като политическия ментор, който може да прави подобни неща.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ