Нападките от холандска страна към България на тема бежанци и граници продължават. След като преди няколко дни депутатката Кати Пири обвини митничарите ни, представителят на ВМРО в европейският парламент й отговори достойно. Това не спря холандската му колежка, която изпрати и атакува с остри думи. 

БЛИЦ успя да се свърже с Ангел Джамбазки, който се съгласи да внесе още яснота по въпроса. Мнението му е категорично - това не е първият път в който Холандия действа по подобен начин, опитвайки се да прехвърли на други страни собствената си вина и некадърност по отношение
интеграцията на бежанците и контрола им. 

Ето какво каза още Ангел Джамбазки пред БЛИЦ:

"Отговорът на колегата Пири е очакван в техен типичен стил полуизвинения, полуоправдания, първите два абзаца признава заслугата на българските власти за опазването на ЕС от джихадисти, нелегални емигранти, после повтаря незащитима теза. Продължавам да настоявам, че искам да видя тези охплаквания от митничарите ни. Нека припомним на читателите на агенция БЛИЦ и колегата Пири, че наказателната отговорност винаги е лична, тоест - ако някой е извършил нарушение, носи лична индивидуална отговорност е абсолютно неприемливо да се хвърлят такива обвинения върху всички. 

По същия начин можем кажем холанската полиция преби гражданин от турски произход. Тук не можем да говорим за никакви изкуствено предизвикани опашки. Нешата са ясни - заради религиозните си празници стотици турци от цяла Европа пътуваха към Турция и ако някой не познава географията ниу нека напомним - България е граничещата с Турция държава. Нормално е да има такива опашки, това е очаквано. 
Няма да позволя български власти и държавата ни да бъдат боксова круша за вътрешните проблеми на провалената политика на интеграция в Западна Европа. 

Дори тези обвинения да не са сценарий, това е системна политика на всички колеги от Холандия, техният модел на поведение е точно такъв - любезно да прехвърлят проблемите си някъде другаде, но ние няма позволим някой да се гаври с тях."

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ