Ще връчи ли празен мандат Горица Кожарева на Румен Радев, или ще предложи състав на служебен кабинет?

Според бившия народен представител Дани Каназирева, социолога Кольо Колев и журналиста Владо Йончев, мандатът ще бъде изпълнен.

"При всеки мандат, който се връчва, винаги има спекулации. Кабинет ще бъде връчен според мен. Не е важно кой чиновник ще бъде назначен. Калин Стоянов предизвиква напрежение. Ще осигури предизборно говорене на определени политически партии", смята Каназирева.

"Купеният вот става все по-опасен. Ако има и 2 милиона изборна активност трябва да сме доволни на изборите.

Представете си, че сте един лидер, който купува гласове. За да купите 100 хил. гласа са 20 млн. лева. А 200 хил. гласа, близо 40 млн. лева, ще бъдат около 15 % - ще можете пряко да се намесите в управлението. И това зависи точно от хората, които до голяма степен са обезверени. Затова около вътрешния министър се шуми толкова много. Мисля, че Калин Стоянов е събрал прекалено много съмнения и ще е друг", каза от своя страна Колев.

"От личността на вътрешния министър зависи много - може да съдейства, да противодейства или да бездейства, при сигналите за купени гласове. Не съм съгласен за 40 млн. лева. парите са много по-малко - някои даже само със заплахи се купуват", посочи Йончев.