„Смисълът на ЕС е да подобрява живота на хората, да създава условия за бизнес и развитие, но това не се случва в България. Затова нашата битка в ЕП ще бъде за получаване на достойни пенсии и заплати, общ стандарт за храните и равенство на всички страни в ЕС”.

Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с жители на гр. Тутракан.

Тя коментира, че над 35 млрд. евро в последните 10 години не са стигнали до хората, до техните градове и села. Йончева каза още, че това е така, защото октоподът, завладял България, не дава тези средства на малките и средни предприемачи и земеделци. Тя уточни, че 70% от дадените за земеделие 7,4 млрд. лв. са отишли в под 100 семейства. „Заради това хората бягат от България. Можем да се преборим срещу тази банда, която използва евросредствата само за облагодетелстване на кръга хора около тях”, увери тя. 

„Този еднокнижник, който управлява България вече 10 години, ни води към страните от Третия свят с бедността и липсата на перспектива”, заяви Елена Йончева. Тя бе категорична, че българите заслужават по-добър живот и от всеки един от нас зависи- дали на изборите ще накажем тези, които ни изкарват от Европа. „Тя не само ни чува, но ни и вижда и с това правителство ние само я дискредитираме”, заключи Елена Йончева. 

Стоян Мирчев: След 18 дни, с №18 в бюлетината ще поставим новото начало за България 

„В ЕП трябва да изпратим хора, които знаят проблемите на България и знаят как да ги решат. Елена Йончева и останалите кандидати от листата на „БСП за България" са точно такива”, категоричен бе народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев.

Той заяви, че БСП е единствената партия, която е предложила алтернатива с „Визия за България” и „Визия за Европа”. „БСП е единствената партия ,която може да изправи България на крака след като си отиде ГЕРБ, защото страната ни повече не може да чака да се възстанови”, каза още Мирчев. Той коментира, че не може 1% от обществото да живее на гърба на останалите. Мирчев каза още, че затова ГЕРБ ще отидат в историята и ще се сещаме за тях като за един лош кошмар, който сме преживели. „Остават 18 дни до изборите. След 18 дни, с №18 в бюлетината ще поставим новото начало за България”, завърши Стоян Мирчев. 

След срещата с жителите на Тутракан Елена Йончева, Стоян Мирчев и секретарят на НС на БСП Вяра Емилова положиха цветя на Паметника на загиналите във войните и Паметника на Христо Ботев.