„Ние ще победим на тези избори, защото нашата кауза е справедлива. Ще победим криминалното робство, обхванало България, защото алтернатива има и това е БСП”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на тържеството по случай 125 годишнината от основаването на социалистическото движение в Силистра. 
 
Тя коментира, че в Силистра е направен воден цикъл за десетки милиони, но въпреки това силистренци плащат най-високата цена за вода в цяла България.
 
„Европейските програми са насочени към това- хората да живеят по-добре, но у нас това очевидно не се случва и водният цикъл в Силистра е само един от примерите. Имаме много битки, които тепърва трябва да печелим в ЕП. Изключително важно е да успеем да направим общ стандарт на европейска минимална залата и пенсия, както и младежка гаранция”, каза още Елена Йончева.
 
„Корупцията в България е огромна. Най-много се краде от инфраструктурата и това го казват нашите партньори в  Европа. От ГЕРБ, обаче, казват, че няма кой да ги хване. Те крадат от нашето бъдеще и от нашите деца”, категорична бе Елена Йончева. 
 
Тя заяви, че българските социалисти искат да покажат грабежа от пътищата и настояват АПИ да  разреши да се вземат проби от пътища и магистрали, сторени в последните години, и да се изследват в европейска лаборатория.
 
„Те ни бавят вече пет месеца и на практика не ни разрешават да покажем- как се краде и злоупотребява. Те искат да видят нашите експерти, но как да им ги покажем - срещу тях ще извадят голямата бухалка. Въпреки всичко, нашата битка ще продължи и ще разберем кой и как граби и защо застрашава живота на всички ни”, завърши Елена Йончева.