Аз не съм виждала трети пол. Една от основателките на движението им смята, че това зависи от социума, в който човек расте. Моето мнение е едно, а според други явно друго.
"Самите юристи, които не са политически оцветени, имат различно мнение за написаното в Истанбулската конвенция. Говорила съм с адвокати и мои приятели и то симпатизанти на десните сили. Те обаче са притеснени и считат, че в резултат на приемането на тази конвенция, в училище ще се преподава, че хората по-късно сами си избират пола, а не се раждат с него. Самият факт, че има различно тълкуване, за мен е притеснителен. Това, което се отнася за жените обаче е безспорно", каза тя пред bTV. 

"В България домашното насилие, когато е упражнено от близък роднина, не се криминализира, не се криминализира психическият тормоз и преследването. Тази конвенция няма да промени тези проблеми, но ще изисква ние така да променим законодателството си, че нещата да бъдат по-добри", добави тя.

"Тази конвенция в Съвета на Европа не е приета с гласуване, което е прецедент. Това показва, че нещата не са напълно ясни", смята тя.