Подготвил съм доклад какви пари биха могли да бъдат отпуснати от патримониума на нашето министерство за кризата в Перник. Това каза пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 

"Има много предизвикателства, много задачи. Нямаше и един час, откакто съм застъпил и премиерът вече ми възложи нови задачи – да се включа към екипа, който е към заместник-министър Нанков, министър Емил Караниколов за кризата в Перник, да се търси решение, да вляза в детайли и да окажа съдействие", обясни Димитров.  

"За Перник ще направя всичко възможно, въпреки че там този, който може да го направи е Министерски съвет, премиерът. И той мисля, че дал всичко най-добро, което може, да бъде ангажиран там с този проблем. Очаквам решение.

Ние всички сме подготвили доклади. Аз също съм подготвил доклад какви пари биха могли да се отпуснат на Перник по определени програми, които с в патримониума на нашето министерство.

Може да се направи много за града, но трябва и от тях известна инициатива. Не да чакат на готово. В конкретния случай обаче, трябва да докладвам и той да прецени какво да се случи. Но като цяло проблеми. Проблеми много, проблеми в страната. Вече сме подписваме заповеди, взимаме решения. Знаете че се извършват проверки“, каза още министър Димитров.