Всякак са ме наричали, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента новият екоминистър Емил Димитров, предаде на Novini.bg.

Пояснява ме, че след вчерашната новина, че Димитров е номиниран за креслото на Нено Димов в МОСВ, в социалните мрежи той бе прекръстен на Язовиро. Новият му прякор идва от Ревизоро, който се появи, след като Димитров бе начело на Агенция "Митници".

"Всеки депутат става министър - независимо дали работи добре или не", каза той и поясни на репортерите - нещата при вас са едни, но реалността е друга.

Относно Перник, Емил Димитров заяви, че ще се запознае с проблема, от вчера ли тече стената на язовир "Студена". "Не искам никакви обвинения или упреци. До преди един час бях председател на комисия, която се занимава с граници, митници, алкохол, цигари и не съм ходил по язовири"", каза той.

Във връзка с това сега какви интереси ще защитава след като името му се свързва с големия бизнес, Димитров заяви, че вчера е финализиран Законът за горивата, какъвто никога до момента не е имало и за първи път от 20 години. Така 90% от обектите, които предлагат горива ще бъдат официализирани. 

Във връзка с това дали Ивелина Василева ще бъде негов зам. - министър, Димитров заяви, че е откровен и много би се радвал тя да му помогне. Ако се съгласи да дойде в МОСВ, ще ѝ бъда благодарна.

Иначе Емил Димитров обяви, че никой не му е поставял условия - уволни този, назначи този.