Не разбрах, защо се тръгна на тази война между институциите. Конституцията на Република България не позволява на президента да сваля доверието от правителството, като законодателен акт. Партиите съдействат за формирането на доверието на гражданите.

Ако го правиш, подронваш това доверие. Президентът трябва да е този, който да сплотява гражданите. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в предаването "Лице в лице" по bTV. 

„В същото време часове по-късно ние седяхме заедно на една маса на икономически форум и благодаря на всички за това. Няма как институциите да не работят една с друга.

Ние сме избрани, за да работим за развитието на България и трябва да го правим. Ние трябва да продължаваме заедно, защото това е политиката“, подчерта той.

От думите на Караниколов стана ясно, че участниците във форума, сред които и министри, са се поздравили с президента.

„Ние презентирахме България пред японския бизнес. България има рекордни параметри в износа. Нямаше да е добър знак, ако президентът не бе дошъл“, коментира министърът на икономиката.

„Не разбрах каква бе необходимостта да се създава напрежение между институциите“, посочи той.

Емил Караниколов коментира твърдението на президента, че от три години нищо не се правело.

„Ясен факт е, че българската икономика е в Топ 10 по икономическо развитие в Европа - с над 3% годишно. Доходите се качват в публичния сектор. Относно Перник - общината, кметът и държавата правим всичко възможно да възстановим нормалния живот на гражданите.

Няма как да стане толкова бързо. Но се надявам скоро да го решим. Политическата отговорност, според президента, е да се подаде оставка. И какво щеше да стане с Перник? Трябва да седнем и да работим заедно, да търсим единство. Не е това смисъла на Конституцията“, коментира той.