Президентът и ние не можем да прекратим отношенията между институциите. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в кулоарите на парламента по повод обръщението на президента Румен Радев от вторник, в което той обяви, че снема доверието си от правителството.

"Не приемам такова изявление от президента Румен Радев. Затова всички взаимоотношения между Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега. А политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право", обясни Горанов.

"Изявлението е емиционална реакция на Румен Радев, защото в Конституцията подобна преценка на българския президента не съществува. Личната вражда между двама човека не може да наруши рамките на конституцията", каза още Горанов.

Запитан кого точно визира, той уточни само: "Единият гонен, а другият без доверие, и така...".

"Ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент, а емоционалните реакции на политика Радев са негово право. Хипотеза сваляне на доверие е лична емоционална реакция", допълни министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!