"Дали цената ще скочи с 300 милиона? Вижте, преговори ще се водят, това е тема, която обществото следи, няма как да остане скрито покрито", Това каза в „Тази сутрин” по bTV министърът на икономиката Емил Караниколов по повод дебатите и скандалите около закупуването на изтребител F-16.

"Дали закупуването на F-16 е ход на правителството, за да оцелее? В момента има мандат на НС за закупуване на изтребител, а не сделка. В преговорите ние ще настояваме за закупуване на F-16, доставка на резервни части, за ремонти и други неща. Впоследствие НС е органът, който ще вземе крайно решение. Сигурен съм, че новите изтребители ще летят в България", допълни министърът на икономиката, като по този начин отговори на лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който по-рано в същото студио обяви, че сделката за F-16 е ход на правителството, за да оцелее. 



"Правителството ще закупи F-16, за да оцелее. Още през декември 2017 година в речта на Борисов стана ясно, че осемте Кугър-а не летят. Така ще стане и с F-16, те ще си останат паметници, тъй като издръжката за тях е по-скъпа, отколкото може да си позволи държавата", каза Марешки в същото предаване малко преди участието на министъра на икономиката. 

Министър Караниколов взе отношение и по решението да бъде спряно изграждането на втори лифт в Банско.

"Хората, които искат да инвестират в ски туризма ще са недоволни. Решението на съда за Пирин трябва да се изпълни", смята Караниколов.