Новината за влизането в политиката и участието в сегашните европейски и парламентарни избори на известния певец и вокален педагог Етиен Леви предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. 

Според информация, тиражирана в публичното пространство, партията, която е избрал да подкрепи - "Величие", е проруска и свързана с бившия служител на НСО полк. Николай Марков.

До момента Етиен Леви, който е и водач на листата на формацията в 24-ти столичен избирателен район, и четвърти в евролистата на партията, отказа да дава коментари за политическия си избор, насочвайки въпросите към себе си към лидерите на партията. Единствено пред БЛИЦ обаче, проф. Леви направи своето изключение и отново бе болезнено откровен.

Ето какво сподели с нас той:

"Приех тази покана като човек, който е бил оценен! До този момент не съм членувал в нито една партия – нито отпреди 10 ноември 1989 г., нито след това.

Приех, защото според мен по този начин няма как да покажа на нашите деца и внуци, и бъдещето поколение, как трябва да живеят. Трябва да има промяна на всичко, което се случва в нашата скъпа родина!

Приех, защото има хора на високо академично ниво, които са ме оценили и знаят, че аз, въпреки че съм представител на шоубизнеса, човек, който дълги години е бил на сцената, вокален педагог съм с многогодишен стаж, неслучайно съм станал и доктор, и професор.

Аз искам да има шанс за промяна на това, което е сега! Това е и една от причините да се съглася да стана част от тази политическа партия, защото тя прокламира чистота на природата, на земята, на водите и чистота на отношението, което абсолютно категорично липсва в момента.

Винаги съм бил привърженик на възпитаните, елегантни отношения, свързани с уважение към личното достойнство на всеки един от гражданите на Република България, където и да се намират те, уважение към другите нации – към техния бит, култура и социално положение. Няма нужда от хора грандомани, които да показват колко много имат пред останалите, които няма какво да ядат.

Ако усетя разочарование, предвид че знаем всички, че политиката е мръсна работа, ще се оттегля, разбира се. Но искрено вярвам, че хората, които са членове на тази партия, няма да ме разочароват, както и аз тях. Ако това обаче, все пак се случи, ще разбера, че няма полза от мен на това място!"