Служебното правителство определи нов състав на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Досегашният председател и двамата членове на Комисията са освободени, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Новото ръководство на КЗП е в състав: Мария Филипова – председател; Александър Колячев – член; Цветислава Лакова – член.

От правителствената информационна служба разпространиха и биографиите на членове в състава на комисията. 

Мария Филипова е магистър от Университета за национално и световно стопанство, специалност “Право“ с множество следдипломни квалификации и специализации в областта на банковото дело и финансите.

Тя е с над 10-годишен опит в правната сфера. Работила е в Министерство на правосъдието, както и в дирекция „Правна“ на Министерство на финансите, в Агенция по вписванията, Агенция за приватизация и следправатизационен контрол и др. Била е заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ и председател на Държавната комисия по хазарта.

Цветислава Лакова е юрист с дългогодишен опит в областта на търговското право, право на индустриалната собственост, защита на авторски и сродни права и граждански процес.

Александър Колячев е икономист с повече от десетгодишен опит в пазарните проучвания, пазарното поведение на субектите, сливания и придобивания, секторни анализи и антитръстови случаи както в конкурентни, така и в регулирани икономически сектори.